Пиле с гъби и сирена
Необходими продукти:
- Пилешко филе – 400 гр.
- Гъби – 300 гр.
- Кашкавал – 200 гр.
- Пушено топено сирене – 100 гр.
- Крема сирене – 100 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер
- Соев сос
- Лют пипер
- Олио
Начин на приготвяне:
- Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, пипер и соев сос и мазнина. Оставя се да се маринова за поне 4 часа.
- Сирената се настъргва на едро ренде.
- Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета.
- В йенски съд се смесват всички продукти и се разбъркват.
5. Ястието се пече в на горен и долен реотан на 200 градуса за около 30 минути, след което капака се маха, за да може сирената да се запекат. Сосът остава леко рядък, но е много вкусен.
Нека Ви е ДРЪНЧ!