Пиле с гъби и сирена
ястия с месо

Пиле с гъби и сирена

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Пилешко филе – 400 гр.
  • Гъби – 300 гр.
  • Кашкавал – 200 гр.
  • Пушено топено сирене – 100 гр.
  • Крема сирене – 100 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Соев сос
  • Лют пипер
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, пипер и соев сос и мазнина. Оставя се да се маринова за поне 4 часа.
  2. Сирената се настъргва на едро ренде.
  3. Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета.
  4. В йенски съд се смесват всички продукти и се разбъркват.

5. Ястието се пече в на горен и долен реотан на 200 градуса за около 30 минути, след което капака се маха, за да може сирената да се запекат. Сосът остава леко рядък, но е много вкусен.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment