
Пълнени пилешки гърди с печени картофи
Начин на приготвяне:
- Пилешки гърди – 4 бр.
- Шунка слайс – 10 бр.
- Топено сирене слайс – 10 бр
- Картофи – 6 бр. средни
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер
- Олио
- Масло
- Брашно
- Галета
- Яйца – 2 бр.
- Сос Бешамел – 80 мл.
Начин на приготвяне:
- Картофите се нарязват на кубчета и се слагат в тавата, където ще печетв ястието. Поръсват се със сол, черен и червен пипер и се добавя олио. Разбъркват се добре, за да може подправките и мазнината да се разпредел;ят равномерно. Добавят се парченца масло.

2. На пилешките гърди се прави разрез през средата. След това всяка се овалва последователно в брашно, яйце и галета.


3. Подготвя се плънката. Едно върху друго се слагат слайсове шунка и върху тях топено сирене. Слагат се поне 3-4 реда, колкото ще се поберат в улейчето на пилешките гърди.



5. Така приготвените пилешки гърди се слагат в тавата върху картофите. В улейчето се залива със сос Бешамел.


6. Ястието се пече за минимум 40 минути (зависи най-вече от картофите; те ще се изпекат най-бавно) в предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан.


Нека Ви е ДРЪНЧ!