Пиле бешамел върху канапе от печени картофи
ястия с месо

Пълнени пилешки гърди с печени картофи

Яна Стоянова

Начин на приготвяне:

  • Пилешки гърди – 4 бр.
  • Шунка слайс – 10 бр.
  • Топено сирене слайс – 10 бр
  • Картофи – 6 бр. средни
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Олио
  • Масло
  • Брашно
  • Галета
  • Яйца – 2 бр.
  • Сос Бешамел – 80 мл.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се нарязват на кубчета и се слагат в тавата, където ще печетв ястието. Поръсват се със сол, черен и червен пипер и се добавя олио. Разбъркват се добре, за да може подправките и мазнината да се разпредел;ят равномерно. Добавят се парченца масло.

2. На пилешките гърди се прави разрез през средата. След това всяка се овалва последователно в брашно, яйце и галета.

3. Подготвя се плънката. Едно върху друго се слагат слайсове шунка и върху тях топено сирене. Слагат се поне 3-4 реда, колкото ще се поберат в улейчето на пилешките гърди.

5. Така приготвените пилешки гърди се слагат в тавата върху картофите. В улейчето се залива със сос Бешамел.

6. Ястието се пече за минимум 40 минути (зависи най-вече от картофите; те ще се изпекат най-бавно) в предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment