Патица с кисело зеле
Необходими продукти:
- Патица – 1 бр.
- Кисело зеле – 1 голяма или 2 малки зелки
- Ориз – 2 с.л.
- Сол
- Черен пипер
- Дафинов лист – 2 бр.
- Олио
- Червен пипер
Начин на приготвяне:
- Патицата се измива и разделя на порции. Овкусява се със сол и пипер.
- Зелките се нарязват на дребно.
- Половината зеле се слага в гювеч. Овкусява се с подправките – сол, черен и червен пипер и се добавя малко мазнина. Трябва да се внимава със солта. Не добавяйте допълнително, ако зелето Ви е солено.
4. След това се слага патицата. Отгоре се слага другата половина от зелето и отново се добавя мазнина.
5. Пече се в студена фурна на 220 градуса на горен и долен реотан. След което се оптваря и ако е останала много вода се добавя малко ориз, за да я усвои. След което се пече още 1 час на 200 градуса.
Нека Ви е ДРЪНЧ!