Патица с кисело зеле
ястия с месо

Патица с кисело зеле

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Патица – 1 бр.
  • Кисело зеле – 1 голяма или 2 малки зелки
  • Ориз – 2 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Дафинов лист – 2 бр.
  • Олио
  • Червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Патицата се измива и разделя на порции. Овкусява се със сол и пипер.
  2. Зелките се нарязват на дребно.
  3. Половината зеле се слага в гювеч. Овкусява се с подправките – сол, черен и червен пипер и се добавя малко мазнина. Трябва да се внимава със солта. Не добавяйте допълнително, ако зелето Ви е солено.

4. След това се слага патицата. Отгоре се слага другата половина от зелето и отново се добавя мазнина.

5. Пече се в студена фурна на 220 градуса на горен и долен реотан. След което се оптваря и ако е останала много вода се добавя малко ориз, за да я усвои. След което се пече още 1 час на 200 градуса.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment