
Крем брюле
Необходими продукти:
- Жълтъци – 6 бр.
- Готварска сметана – 500 мл.
- Захар – 150 гр.
- Ванилия – 1 бр.
Начин на приготвяне:
- Жълтъците се разбиват със захарта с помощта на телена бъркалка.
- Сметаната се слага в тенджера на котлона и се сваля малко преди да е завряла.
- Постепенно сметаната се добавя към жълтъците като отново се бърка с телена бъркалка. Добавя се и ванилията.
- Кремът се изсипва в порцеланови купички и се пече на водна баня. Фурната е на горен и долен реотан на 180 градуса и се пече за 25 минути. Внимава се водата да не заври.
- След като са готови купичките се оставят да изстинат в тавата с водата, след което се охлаждат в хладилник.
- Непосредствено преди сервиране се поръсват със захар, която се карамелизира с помощта на горелка.


Нека Ви е ДРЪНЧ!