Крем Брюле
Десерти Рецепти

Крем брюле

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Жълтъци – 6 бр.
  • Готварска сметана – 500 мл.
  • Захар – 150 гр.
  • Ванилия – 1 бр.

Начин на приготвяне:

  1. Жълтъците се разбиват със захарта с помощта на телена бъркалка.
  2. Сметаната се слага в тенджера на котлона и се сваля малко преди да е завряла.
  3. Постепенно сметаната се добавя към жълтъците като отново се бърка с телена бъркалка. Добавя се и ванилията.
  4. Кремът се изсипва в порцеланови купички и се пече на водна баня. Фурната е на горен и долен реотан на 180 градуса и се пече за 25 минути. Внимава се водата да не заври.
  5. След като са готови купичките се оставят да изстинат в тавата с водата, след което се охлаждат в хладилник.
  6. Непосредствено преди сервиране се поръсват със захар, която се карамелизира с помощта на горелка.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment