Гъбен сос
Сосове

Гъбен сос

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Сушени манатарки – 1 шепа
  • Масло – 100 гр.
  • Брашно – 1-2 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Манатарките се накисват в 1 ч.ч. топла вода за около 10 минути, докато омекнат.
  2. Гъбите се нарязват на малки парченца, а водата в което са били се прецежда през ситна цедка.
  3. В тиган се слага маслото и след като се сгрее към него се добавя брашното, докато се изпържи.
  4. Постепенно се добавя водата от манатарките при непрекъснато бъркане. Добавят се подправките.
  5. Накрая се добавят парченцата гъби.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment