Топли предястия

Телешки език с кашкавал

Антоанета Иванова

Необходими продукти за голяма компания:

  • Телешки език – 1 бр.
  • Кашкавал – около 150 гр.
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Добре измития език поставяме в хермртическа тенджера с малко вода и варим на слаба степен, 1 час след завиране.
  2. Горещия език потапяме в студена вода и когато се охлади до степен да можем да работим с ръце, го обелваме и махаме глътката.
  3. Нарязваме езика на шайби с дебелина около 1 см. и поставяме в намазнена тавичка, като го овкусяваме със сол и черен пипер от двете страни.
  4. Върху всяка шайба език поставяме парче масло и настърган кашкавал.
  5. Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса с вентилатор, за около 8 минути, или до запичане на кашкавала.
  6. Сервираме топъл /с лимон по желание/ и добре изстудено бяло вино. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment