Телешки език с кашкавал
Необходими продукти за голяма компания:
- Телешки език – 1 бр.
- Кашкавал – около 150 гр.
- Масло
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Добре измития език поставяме в хермртическа тенджера с малко вода и варим на слаба степен, 1 час след завиране.
- Горещия език потапяме в студена вода и когато се охлади до степен да можем да работим с ръце, го обелваме и махаме глътката.
- Нарязваме езика на шайби с дебелина около 1 см. и поставяме в намазнена тавичка, като го овкусяваме със сол и черен пипер от двете страни.
- Върху всяка шайба език поставяме парче масло и настърган кашкавал.
- Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса с вентилатор, за около 8 минути, или до запичане на кашкавала.
- Сервираме топъл /с лимон по желание/ и добре изстудено бяло вино. 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!