Сосове

Сос “Скордаля”

Антоанета Иванова

Има много варианти на този сос. Тук представям моя.

Необходими продукти:

  • Кисело мляко – 400 гр.
  • Чесън – 4 скилидки
  • Ситно смлени орехи – 100 гр.
  • Галета – 2 с.л.
  • Зехтин – 100 мл.
  • Сол
  • Лимонов сок
  • Копър

Начин на приготвяне:

  1. Поставяме в съд смлените орехи, галетата, пресования чесън, малко от зехтина и объркваме.
  2. При непрекъснато бъркане добавяме и останалия зехтин.
  3. Прибавяме киселото мляко и копъра и разбъркваме добре.
  4. Овкусяваме със сол и лимонов сок.
  5. Сервираме соса със риба или пържени тиквички.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment