Зимна зеленчукова супа
Необходими продукти за 6 порции:
- Лук малка глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чушка червена – 1 бр.
- Пащърнак среден – 1 бр.
- Картоф голям – 1 бр.
- Настъргана глава целина – 1 с.л.
- Праз бялата част – 1 бр.
- Чесън – 3 скилидки
- Зеленчуков бульон – 1500 мл.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Магданоз
За застройката:
- Яйце – 1 бр.
- Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
- Лимонов сок или оцет – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- В загрятото олио запържваме ситно нарязаните лук и праз, настъргания морков и целината.
- Добавяме чушката и пащърнака нарязани на кубчета, пресования чесън и мащарката. Объркваме добре и заливаме със зеленчуковия бульон.
- Варим около 20 минути, след което прибавяме картофът нарязан на кубчета и ако желаете фиде.
- Когато картофите са уврели, овкусяваме със сол и черен пипер и изключваме котлона.
- Горещата супа, застройваме със студена застройка.
- Сервираме поръсена със ситно нарязан магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!