Супи

Зимна зеленчукова супа

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чушка червена – 1 бр.
  • Пащърнак среден – 1 бр.
  • Картоф голям – 1 бр.
  • Настъргана глава целина – 1 с.л.
  • Праз бялата част – 1 бр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 1500 мл.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Магданоз

За застройката:

  • Яйце – 1 бр.
  • Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
  • Лимонов сок или оцет – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. В загрятото олио запържваме ситно нарязаните лук и праз, настъргания морков и целината.
  2. Добавяме чушката и пащърнака нарязани на кубчета, пресования чесън и мащарката. Объркваме добре и заливаме със зеленчуковия бульон.
  3. Варим около 20 минути, след което прибавяме картофът нарязан на кубчета и ако желаете фиде.
  4. Когато картофите са уврели, овкусяваме със сол и черен пипер и изключваме котлона.
  5. Горещата супа, застройваме със студена застройка.
  6. Сервираме поръсена със ситно нарязан магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment