Торта - балатонка
Рецепти Тестени

Торта – балатонка

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Мини кренвирши – 300 гр.
  • Тетсо за пица – 400 гр.
  • Масло
  • Чесън
  • Сол
  • Червен пипер – може и лют
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява предварително на 200 гр. на горен и долен реотан.
  2. В купичка смесвате стопеното масло, скълцания чесън (може да използвате и чесън на прах), солта, черния и червения пипер.
  3. Тестото се разточва и нарязва на квадратчета с дължината на кренвирша.
  4. Намазва се е с маслената смес и във всяко парче се завива по един кренвирш. След което така полученото рулце се натиска, за да не се отвори тестото при печенето.

5. Готовите кренвиршки се подреждат в намазнена кръгла тава. Кренвиршките не трябва да прекалено близо една до друга, защото в противен случай тестото няма да се изпече добре на места и няма да се надуе.

6. Кренвиршките се намазват отгоре с останалата маслена смес.

7. Пекат се до златисто, за 50 – 55 минути.

8. След като тортата балатонка е готова я оставете в тавата за около десет минути, преди да я извадите. След това сервирайте със сос по Ваш вкус.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment