
Торта – балатонка
Необходими продукти:
- Мини кренвирши – 300 гр.
- Тетсо за пица – 400 гр.
- Масло
- Чесън
- Сол
- Червен пипер – може и лют
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 200 гр. на горен и долен реотан.
- В купичка смесвате стопеното масло, скълцания чесън (може да използвате и чесън на прах), солта, черния и червения пипер.
- Тестото се разточва и нарязва на квадратчета с дължината на кренвирша.
- Намазва се е с маслената смес и във всяко парче се завива по един кренвирш. След което така полученото рулце се натиска, за да не се отвори тестото при печенето.


5. Готовите кренвиршки се подреждат в намазнена кръгла тава. Кренвиршките не трябва да прекалено близо една до друга, защото в противен случай тестото няма да се изпече добре на места и няма да се надуе.
6. Кренвиршките се намазват отгоре с останалата маслена смес.

7. Пекат се до златисто, за 50 – 55 минути.
8. След като тортата балатонка е готова я оставете в тавата за около десет минути, преди да я извадите. След това сервирайте със сос по Ваш вкус.
Нека Ви е ДРЪНЧ!