“Песто” от грах
Необходими продукти:
- Грах – 1 малка консерва
- Лимон – 1 бр.
- Магданоз – няколко стръка
- Сол
- Черен пипер
- Зехтин
- Чесън – 1 скилидка
- Твърдо сирене – по избор 50 гр.
Начин на приготвяне:
- Грахът се изважда от консервата в се изцежда от водата и се пасира. Възможно е тази рецепта да се направи и със замразен грах, който първо се поставя в микровълновата фурна за кратко, след което се оставя за кратко да се охлади и тогава се пасира.
- Към пасирани грах се добавя сока на половин лимон, няколко капки зехтин, сол на вкус, 1 скилидка пресован чесън и ситно нарязан магданоз. Добавя се и ситно настърганото твърдо сирене.
- Ако сместа стане прекалено гъста, може да се добави малко вода или малко от течността от консервата на граха.
- Може да се сервира като предястие, със сухарче или като сос за паста или зеленчуци.
Нека Ви е ДРЪНЧ!