"Песто" от грах
Студени предястия

“Песто” от грах

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Грах – 1 малка консерва
  • Лимон – 1 бр.
  • Магданоз – няколко стръка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • Чесън – 1 скилидка
  • Твърдо сирене – по избор 50 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Грахът се изважда от консервата в се изцежда от водата и се пасира. Възможно е тази рецепта да се направи и със замразен грах, който първо се поставя в микровълновата фурна за кратко, след което се оставя за кратко да се охлади и тогава се пасира.
  2. Към пасирани грах се добавя сока на половин лимон, няколко капки зехтин, сол на вкус, 1 скилидка пресован чесън и ситно нарязан магданоз. Добавя се и ситно настърганото твърдо сирене.
  3. Ако сместа стане прекалено гъста, може да се добави малко вода или малко от течността от консервата на граха.
  4. Може да се сервира като предястие, със сухарче или като сос за паста или зеленчуци.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment