Бързо кето зеле с кайма
Необходими продукти:
- Зеле – 1/2 зелка
- Кайма – 1/2 кг.
- Лук – 1/2 глава
- Доматено пюре – 250 гр.
- Чили – 1 ч.л.
- Чесън – 1-2 скилидки
- Сол
- Черен пипер
- Чедър – 1 ч.ч.
Това е бърза кето рецепта, която може да приготвите в един съд за около 30 минути. Все пак за ценителите на свинско със зеле, препоръчваме да си я направите със свинско.
Начин на приготвяне:
- Зелето се нарязва за дребно. В това време каймата се запържва в малко мазнина. Към каймата се добавя накълцания на ситно лук и се задушава за около 5 минути.
2. В тенджера се слагат каймата с лука, доматеното пюре, подправките и поетапно се добавя зелето при периодично бъркане.
3. Тенджерата се затваря, котлонът се намалява на средна степен и се готви така за около 20 минути. Периодично за разбърква.
4. След като ястието е готово се сваля от котлона, добавя се настъргания чедър и се разбърква.
Нека Ви е ДРЪНЧ!