Бързо кето зеле с кайма
Кето ястия с месо

Бързо кето зеле с кайма

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Зеле – 1/2 зелка
  • Кайма – 1/2 кг.
  • Лук – 1/2 глава
  • Доматено пюре – 250 гр.
  • Чили – 1 ч.л.
  • Чесън – 1-2 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Чедър – 1 ч.ч.

Това е бърза кето рецепта, която може да приготвите в един съд за около 30 минути. Все пак за ценителите на свинско със зеле, препоръчваме да си я направите със свинско.

Начин на приготвяне:

  1. Зелето се нарязва за дребно. В това време каймата се запържва в малко мазнина. Към каймата се добавя накълцания на ситно лук и се задушава за около 5 минути.

2. В тенджера се слагат каймата с лука, доматеното пюре, подправките и поетапно се добавя зелето при периодично бъркане.

3. Тенджерата се затваря, котлонът се намалява на средна степен и се готви така за около 20 минути. Периодично за разбърква.

4. След като ястието е готово се сваля от котлона, добавя се настъргания чедър и се разбърква.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment