Супи

Супа от спанак и нахут

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Спанак – 400 гр. пресен или 200 гр. замразен
  • Варен нахут – 200 гр.
  • Ситна паста – 50 гр.
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков или светъл бульон – 1500 мл.
  • Сол
  • Майорана
  • Мащерка
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • Настърган “Пармезан” или друг кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме зехтин и запържваме ситно нарязания лук.
  2. Добавяме пресования чесън, майорана, мащерката и пържим още две минути.
  3. Слагаме нарязания спанак, поставяме капака и задушаваме на тих огън за 5 минути.
  4. Прибавяме нахута и бульона, оставяме да заври, и добавяме ситната паста.
  5. Варим до сваряването на пастата.
  6. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  7. Сервираме супата със настърган кашкавал и няколко капки зехтин.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment