Супа от спанак и нахут
Необходими продукти за 4 порции:
- Спанак – 400 гр. пресен или 200 гр. замразен
- Варен нахут – 200 гр.
- Ситна паста – 50 гр.
- Лук средна глава – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Зеленчуков или светъл бульон – 1500 мл.
- Сол
- Майорана
- Мащерка
- Черен пипер
- Зехтин
- Настърган “Пармезан” или друг кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загряваме зехтин и запържваме ситно нарязания лук.
- Добавяме пресования чесън, майорана, мащерката и пържим още две минути.
- Слагаме нарязания спанак, поставяме капака и задушаваме на тих огън за 5 минути.
- Прибавяме нахута и бульона, оставяме да заври, и добавяме ситната паста.
- Варим до сваряването на пастата.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Сервираме супата със настърган кашкавал и няколко капки зехтин.
Нека Ви е ДРЪНЧ!