Салата “Дъга”
Необходими продукти за 6 порции:
- Яйца – 3 бр.
- Картофи – 700 гр.
- Моркови – 500 гр.
- Червено цвекло сварено – 300 гр.
- Майонеза – 300 гр.
- Чесън – 4-5 скилидки
- Сол
- Черен пипер
- Лимонов сок
- Копър
Начин на приготване:
- Настъргваме на едро ренде свареното цвекло и го оставяме да се изцеди.
- Яйцата сваряваме до твърдо. Обелваме ги и настъргваме на ситно ренде.
- Обелваме картофите и морковите и ги сваряваме. Когато изстинат ги настъргваме в отделни съдове на едро ренде.
- Овкусяваме във отделните съдове цвеклото, картофите и морковите със сол, лимон, черен пипер, чесън и копър.
- Майонезата овкусяваме с малко горчица / по желание /.
- Може да наредим салатата във една голяма купа или в шест по-малки. Принципа на редене е един и същ. На дъното поставяме настъргано яйце, мажем майонеза, отгоре настъргани картофи, майонеза, моркови, майонеза, цвеклото, майонеза, моркови, майонеза и завършваме с картофи.
- Поставяме в хладилник поне за 12 часа.
- Преди сервиране обръщаме съда в който е наредена салатата върху чиния, така че яйцата да са най-отгоре и украсяваме.
Нека Ви е ДРЪНЧ!