Салати

Салата “Дъга”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Яйца – 3 бр.
  • Картофи – 700 гр.
  • Моркови – 500 гр.
  • Червено цвекло сварено – 300 гр.
  • Майонеза – 300 гр.
  • Чесън – 4-5 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимонов сок
  • Копър

Начин на приготване:

  1. Настъргваме на едро ренде свареното цвекло и го оставяме да се изцеди.
  2. Яйцата сваряваме до твърдо. Обелваме ги и настъргваме на ситно ренде.
  3. Обелваме картофите и морковите и ги сваряваме. Когато изстинат ги настъргваме в отделни съдове на едро ренде.
  4. Овкусяваме във отделните съдове цвеклото, картофите и морковите със сол, лимон, черен пипер, чесън и копър.
  5. Майонезата овкусяваме с малко горчица / по желание /.
  6. Може да наредим салатата във една голяма купа или в шест по-малки. Принципа на редене е един и същ. На дъното поставяме настъргано яйце, мажем майонеза, отгоре настъргани картофи, майонеза, моркови, майонеза, цвеклото, майонеза, моркови, майонеза и завършваме с картофи.
  7. Поставяме в хладилник поне за 12 часа.
  8. Преди сервиране обръщаме съда в който е наредена салатата върху чиния, така че яйцата да са най-отгоре и украсяваме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment