Паста Патафри
Тънкости

Паста Патафри

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Яйца – 2 бр.
  • Бира – 40 мл
  • Брашно – 70 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Вода – 40 мл

Начин на приготвяне:

  1. Жълтъците и белтъците се отделят в две различни купи.
  2. Жълтъците се разбиват, заедно с 40 мл вода, 40 мл светла бира, 70 гр брашно, сол и черен пипер
  3. Белтъците, заедно с малко сол се разбиват в отделна купа на сняг.
  4. Внимателно със силиконова шпатула белтъците се добавят към другата смес!

Тази френска панировка е много вкусна. Подходяща за паиране на пилешко месо, сирена, лук.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment