Картофена манджа с кренвирши
Необходими продукти:
- Картофи – 1 кг.
- Кренвирши – 4 бр.
- Грах – 1 консерва 425 мл
- Моцарела – 150 гр.
- Топено сирене – 100 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Прясно мляко – 80 мл
- Масло – 50 гр.
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода до степен на полуготови. След това се отцеждат от водата и се слагат в тава.
2. Добавят се подправките, граха от консервата, нарязаните на шайби кренвирши, прясното мляко и маслото. Разбърква се и се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан.
3. След като ястието се запече се добавят настърганите сирене като една част се разбърква, а другата се поръсва отгоре, за да се запече.
4. Тавата се връща във фурната, докато се запече.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Nolan Laureles
This site provides a wealth of useful information on a variety of subjects. Thanks for all that you do.