Картофена манджа с кренвирши
ястия с месо

Картофена манджа с кренвирши

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Картофи – 1 кг.
  • Кренвирши – 4 бр.
  • Грах – 1 консерва 425 мл
  • Моцарела – 150 гр.
  • Топено сирене – 100 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Прясно мляко – 80 мл
  • Масло – 50 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода до степен на полуготови. След това се отцеждат от водата и се слагат в тава.

2. Добавят се подправките, граха от консервата, нарязаните на шайби кренвирши, прясното мляко и маслото. Разбърква се и се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан.

3. След като ястието се запече се добавят настърганите сирене като една част се разбърква, а другата се поръсва отгоре, за да се запече.

4. Тавата се връща във фурната, докато се запече.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Nolan Laureles

    This site provides a wealth of useful information on a variety of subjects. Thanks for all that you do.

Leave A Comment