Качамак с яйца и сирене
Ястия без месо

Качамак с яйца и сирене

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Царевичен грис – 250 гр.
  • Масло – 75 гр.
  • Яйца – 5-6 бр.
  • Сирене – 300 гр.
  • Сол
  • Шарена сол

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера с незалепващо дъно се слага 1 – 1,2 л вода, добавя се 1 ч.л. сол и малко олио и се изчаква да заври. След като водата заври котлона се намалява на средна степен и царевичният грис се добавя постепенно при непрекръснато бъркане. Целта е да получите рядка каша. В случай че се появат бучици, бъркането не е било достатъчно интензивно и може да използвате миксер. След като царевичният грис поеме цялата вода, тенджерата се оставя настрани със затворен капак.

2. В намаслена тава се счупват яйцата, разбъркват се леко и се оставят на котлона, докато се поизпържат по Ваш вкус.

3. В отделен съд се разтопява маслото.

4. Върху тавата с яйцата се изсипва част от качамака, върху него малко масло и се разбърква. След което отново добавяте качамак и масло, докато продуктите свършат. Отгоре се слага натрошеното сирене. Ястието се сервира топло. (Ще Ви бъде необходимо допълнително сирене.)

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment