Бързи яйца по “панагюрски”
Необходими продукти:
- Яйца – 4 бр.
- Масло – 80 гр.
- Шарена сол
- Кисело мляко – 400 гр.
- Майонеза – 4-5 с.л.
- Чесън – 2 скилидки
- Сол
- Черен пипер
- Сирене
- Червен пипер
Начин на приготвяне:
- Първоначално тиганът се намазнява с масло и се слага на котлона, след което яйцата се счупват директно в него от ниско, и се пържат по Ваш вкус. В случая са доста рохки. Овкусяват се с шарена сол.
2. Готовите яйца се слагат в чиния и върху тях се натрошава сирене.
3. Междувременно в купа правите чесновия сос като смесите киселото мляко, майонезата, скълцания чесън, сол и черен пипер. Разбърква се с вилица или тел до хомогенна консистенция. Яйцата се заливат със соса.
4. В тигана от яйцата се слага останалото масло и се добавя червения пипер, да се запържи. С това отново заливате яйцата.
Нека Ви е ДРЪНЧ!