Бързи яйца по "панагюрски"
Ястия без месо

Бързи яйца по “панагюрски”

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Яйца – 4 бр.
  • Масло – 80 гр.
  • Шарена сол
  • Кисело мляко – 400 гр.
  • Майонеза – 4-5 с.л.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Сирене
  • Червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Първоначално тиганът се намазнява с масло и се слага на котлона, след което яйцата се счупват директно в него от ниско, и се пържат по Ваш вкус. В случая са доста рохки. Овкусяват се с шарена сол.

2. Готовите яйца се слагат в чиния и върху тях се натрошава сирене.

3. Междувременно в купа правите чесновия сос като смесите киселото мляко, майонезата, скълцания чесън, сол и черен пипер. Разбърква се с вилица или тел до хомогенна консистенция. Яйцата се заливат със соса.

4. В тигана от яйцата се слага останалото масло и се добавя червения пипер, да се запържи. С това отново заливате яйцата.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment