Картофени розички
Гарнитури Ястия без месо

Картофени розички

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Картофи – 1 кг. Най-добре е да са с долу-горе еднакъв размер
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Розмарин
  • Магданоз
  • Сирене по изобор

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват и нарязват на еднакви по дебелина лентички. Най-добре е да го направите с ренде, за да сте сигурни, че ще бъдат еднакви.

2. В отделна купичка разбърквате зехтина и подправките. С тази смес заливате картофите и ги размесвате добре, за да може всички парченца да се овкусят.

3. В предварително намазнена формичка за мъфин се подреждат картофите като всяка лентичка застъпва предходната. Между картофите се слага сирене или кашкавал по избор. В средата също слагата от избраното сирене.

4. Ястието се пече в предварителоно загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан за около 40 – 50 минути, докато картофите хванат приятен загар.

5. Сервира се с допълнително сирене!

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment