Картофени розички
Необходими продукти:
- Картофи – 1 кг. Най-добре е да са с долу-горе еднакъв размер
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Розмарин
- Магданоз
- Сирене по изобор
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват и нарязват на еднакви по дебелина лентички. Най-добре е да го направите с ренде, за да сте сигурни, че ще бъдат еднакви.
2. В отделна купичка разбърквате зехтина и подправките. С тази смес заливате картофите и ги размесвате добре, за да може всички парченца да се овкусят.
3. В предварително намазнена формичка за мъфин се подреждат картофите като всяка лентичка застъпва предходната. Между картофите се слага сирене или кашкавал по избор. В средата също слагата от избраното сирене.
4. Ястието се пече в предварителоно загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан за около 40 – 50 минути, докато картофите хванат приятен загар.
5. Сервира се с допълнително сирене!
Нека Ви е ДРЪНЧ!