Щрудел
Необходими продукти:
- Кори за баница – 1 пак.
- Ябълки – около 1 кг
- Захар – 1 ч.ч.
- Орехи – 1/2 ч.ч.
- Канела – 1 ч.л.
- Ванилия
- Масло – 50 гр.
- Пудра захар – за поръсване
Начин на приготвяне:
- Ябълките се обелват, почистват и настъргват на едрото ренде. Към тях се добават захарта, смлените на едро орехи, канелата и ванлията. Сместа се разбърква. Тавата, в която ще се пече щруделът се намазнява с масло.
2. Взема се една кора, поставя се малко мазнина, след което отгоре се слага втора кора. В единия край се слага от плънката и се завива на руло. Повтаряте теази процедура, докато свършите плънката, или корите, или в най-добрия случай двете едновременно.
3. Рулата се слагат в намазнената тава като предварително се нарязва. Щруделът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна на горен и долен реотан за 40 – 50 минути. Изпеченият щрудел се намазва с масло, за да не се чупят корите, когато се нареже. Непосредствено преди сервиране се поръсва с пудра захар.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Chastity Jinkerson
The article is very informative and offers useful advice for readers. Thanks for sharing your knowledge with us.