Десерти

Щрудел

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Кори за баница – 1 пак.
  • Ябълки – около 1 кг
  • Захар – 1 ч.ч.
  • Орехи – 1/2 ч.ч.
  • Канела – 1 ч.л.
  • Ванилия
  • Масло – 50 гр.
  • Пудра захар – за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Ябълките се обелват, почистват и настъргват на едрото ренде. Към тях се добават захарта, смлените на едро орехи, канелата и ванлията. Сместа се разбърква. Тавата, в която ще се пече щруделът се намазнява с масло.

2. Взема се една кора, поставя се малко мазнина, след което отгоре се слага втора кора. В единия край се слага от плънката и се завива на руло. Повтаряте теази процедура, докато свършите плънката, или корите, или в най-добрия случай двете едновременно.

3. Рулата се слагат в намазнената тава като предварително се нарязва. Щруделът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна на горен и долен реотан за 40 – 50 минути. Изпеченият щрудел се намазва с масло, за да не се чупят корите, когато се нареже. Непосредствено преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Chastity Jinkerson

    The article is very informative and offers useful advice for readers. Thanks for sharing your knowledge with us.

Leave A Comment