
Сос за дюнер
Необходими продукти:
- Картофи – 500 гр.
- Вода – 700 мл.
- Олио – 500 мл.
- Яйца L размер – 2 бр.
- Чесън – 5 скилидки
- Сол
- Лимонов сок
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Обелваме картофите, нарязваме ги на ситно и ги поставяме във водата да се варят. Сварените картофи заедно с водата оставяме да изстинат.
- През това време от олиото и яйцата приготвяме майонеза. Може да използвате купена майонеза 500 гр.
- Изстиналите картофи, заедно с водата пасираме с пасатор. Добавяме майонезата и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок и пресования чесън. Получения сос, трябва леко да киселее.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Mohammad Seres
I could tell the author has done your research, appreciate it.