Паста Патафри
Сосове

Сос за дюнер

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Картофи – 500 гр.
  • Вода – 700 мл.
  • Олио – 500 мл.
  • Яйца L размер – 2 бр.
  • Чесън – 5 скилидки
  • Сол
  • Лимонов сок
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме картофите, нарязваме ги на ситно и ги поставяме във водата да се варят. Сварените картофи заедно с водата оставяме да изстинат.
  2. През това време от олиото и яйцата приготвяме майонеза. Може да използвате купена майонеза 500 гр.
  3. Изстиналите картофи, заедно с водата пасираме с пасатор. Добавяме майонезата и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок и пресования чесън. Получения сос, трябва леко да киселее.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Mohammad Seres

    I could tell the author has done your research, appreciate it.

Leave A Comment