ястия с месо

Фахитас с месо

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Пържоли – 2 бр.
  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Чушки пресни – 400 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сос “Уорчестър” – 2 с.л. / може и без него /
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Кайенски или друг лют пипер
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Пържолите / свински, пилешки, телешки, без значение / трябва да мариноваме и изпечем на грил. Аз приготвям ястието, когато след гости са ми останали изпечени пържоли.
  2. Нарязваме лука и чушките на по-дебели лунички, а месото на ивици.

3. В загрято олио поставяме лука и чушките, объркваме добре, похлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути.

4. Махаме капака и оставяме водата да се изпари, т.е. зеленчуците да останат на мазнина, добавяме пресования чесън, месото, кайенски пипер на вкус, черен пипер и сосът “Уорчестър”. Разбъркваме добре и пържим 2-3 минути, изключваме котлона и прибавяме ситно нарязания магданоз. Опитваме и ако е необходимо подправяме със сол.

5. Зеленчуците трябва да са омекнали, но все още да хрупат леко.

6. Това ястие се сервира в тортиля със свежа салата, или просто в чиния / аз все нямам тортили/.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment