Фахитас с месо
Необходими продукти за 2 порции:
- Пържоли – 2 бр.
- Лук голяма глава – 1 бр.
- Чушки пресни – 400 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Сос “Уорчестър” – 2 с.л. / може и без него /
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Кайенски или друг лют пипер
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Пържолите / свински, пилешки, телешки, без значение / трябва да мариноваме и изпечем на грил. Аз приготвям ястието, когато след гости са ми останали изпечени пържоли.
- Нарязваме лука и чушките на по-дебели лунички, а месото на ивици.
3. В загрято олио поставяме лука и чушките, объркваме добре, похлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути.
4. Махаме капака и оставяме водата да се изпари, т.е. зеленчуците да останат на мазнина, добавяме пресования чесън, месото, кайенски пипер на вкус, черен пипер и сосът “Уорчестър”. Разбъркваме добре и пържим 2-3 минути, изключваме котлона и прибавяме ситно нарязания магданоз. Опитваме и ако е необходимо подправяме със сол.
5. Зеленчуците трябва да са омекнали, но все още да хрупат леко.
6. Това ястие се сервира в тортиля със свежа салата, или просто в чиния / аз все нямам тортили/.
Нека Ви е ДРЪНЧ!