ястия с месо

Пържен шаран със сос Тартар

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Шаран – 2.5 кг.
  • Сос Тартар – 500 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Царевично брашно
  • Бяло брашно
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме рибата, отстраняваме главата, нарязваме на котлети, осоляваме и поставяме в хладилник.
  2. Приготвяме си сос Тартар.
  3. Смесваме царевично брашно с бяло брашно в съотношение 2/1 в полза на царевичното. Добавяме към сместа сол и черен пипер.
  4. Всеки котлет набрашняваме добре и изтупваме от излишното брашно.
  5. Пържим в добре загрято олио, от двете страни до златисто, след което изваждаме върху домакинска хартия.
  6. Сервираме шарана топъл, гарниран със соса.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Fredrick Chioma

    This blog is a terrific venue of knowledge on these topics. Thank you for offering your knowledge with the world.

Leave A Comment