Пържен шаран със сос Тартар
Необходими продукти:
- Шаран – 2.5 кг.
- Сос Тартар – 500 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Царевично брашно
- Бяло брашно
- Олио
Начин на приготвяне:
- Почистваме рибата, отстраняваме главата, нарязваме на котлети, осоляваме и поставяме в хладилник.
- Приготвяме си сос Тартар.
- Смесваме царевично брашно с бяло брашно в съотношение 2/1 в полза на царевичното. Добавяме към сместа сол и черен пипер.
- Всеки котлет набрашняваме добре и изтупваме от излишното брашно.
- Пържим в добре загрято олио, от двете страни до златисто, след което изваждаме върху домакинска хартия.
- Сервираме шарана топъл, гарниран със соса.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Fredrick Chioma
This blog is a terrific venue of knowledge on these topics. Thank you for offering your knowledge with the world.