Супи

Гъбена чорба

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Сушена манатарка – 50 гр.
  • Печурка – 500 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Готварска сметана или кисело мляко – 200 гр.
  • Масло – 50 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Накисваме манатарките с 1 ч.ч (250 мл.) гореща вода

2. Лука нарязваме на ситно, измитите печурки и изцедените манатарки на по едро, а чесъна пресоваме.

3. В загрятото масло поставяме лука, печурките и мащерката и пържим до омекване на печурките. Добавяме чесъна, манатарките, прецедената вода в която са киснали и доливаме 800 мл вода.

4. Овкусяваме със сол и черен пипер и варим около 35-40 минути или до готовност на гъбите.

5. Преди да изключим котлона, прибавяме готварската сметана, изчакваме да заври и махаме от огъня. Ако използвате кисело мляко темперирайте го с горещата чорба и тогава го добавете към супата, като не варите повече.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment