
Баница с лапад
Необходими продукти:
- Фини кори за баница – 1 пакет
- Лапад – 600 гр.
- Сирене – 400 гр.
- Яйца L размер – 2 бр.
- Масло – 125 гр.
- Зелен лук – 1 връзка
Начин на приготвяне:
- Накисваме лапада в студена вода за 30 минути, след което го измиваме на течаща вода и отцеждаме. Ако имате центрофуга за листни зеленчуци, използвайте я. Нарязваме го на по едри ленти.
- Разбиваме яйцата и добавяме към тях натрошеното сирене и ситно нарязания зелен лук.
- Разтапяме маслото.
- Вземаме една кора, намазваме я с масло, поставяме отгоре втора кора, част от яйчената смес, нарязан лапад и завиваме на руло. Поставяме рулото в предварително намазнена тава. Така навиваме всички кори.
5. Намазваме баницата отгоре със останалото масло. Ако не Ви е останало, разтопете още малко.
6. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, на горен и долен реотан, за 30 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!
Harley Macisaac
Your writing style is so captivating; it’s like reading a conversation with a friend.