Тестени

Баница с лапад

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Фини кори за баница – 1 пакет
  • Лапад – 600 гр.
  • Сирене – 400 гр.
  • Яйца L размер – 2 бр.
  • Масло – 125 гр.
  • Зелен лук – 1 връзка

Начин на приготвяне:

  1. Накисваме лапада в студена вода за 30 минути, след което го измиваме на течаща вода и отцеждаме. Ако имате центрофуга за листни зеленчуци, използвайте я. Нарязваме го на по едри ленти.
  2. Разбиваме яйцата и добавяме към тях натрошеното сирене и ситно нарязания зелен лук.
  3. Разтапяме маслото.
  4. Вземаме една кора, намазваме я с масло, поставяме отгоре втора кора, част от яйчената смес, нарязан лапад и завиваме на руло. Поставяме рулото в предварително намазнена тава. Така навиваме всички кори.

5. Намазваме баницата отгоре със останалото масло. Ако не Ви е останало, разтопете още малко.

6. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, на горен и долен реотан, за 30 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Harley Macisaac

    Your writing style is so captivating; it’s like reading a conversation with a friend.

Leave A Comment