Ориз за гарнитура
Необходими продукти за 4 порции:
- Ориз – 100 гр.
- Зеленчуков бульон – 250 мл.
- Масло – 50 гр.
- Лук малка глава – 1/2 бр.
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз
- Олио
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината масло с добавена една капка олио.
- Добавяме ориза и когато стане прозрачен, заливаме с една трета от горещия зеленчуков бульон.
- Изчакваме оризът да поеме бульона.
- Овкусяваме със сол, черен пипер и добавяме останалия бульон. Варим на тих огън докато оризът поеме 2/3 от течността / може да го направим и във фурната/.
- Изключваме котлона, слагаме ситно нарязания магданоз, останалото масло, разбъркваме и похлупваме оризът да абсорбира и останалата течност.
- Сервираме като гарнитура към различни ястия.
Нека Ви е ДРЪНЧ!