Паста Патафри
Тънкости

Ориз за гарнитура

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Ориз – 100 гр.
  • Зеленчуков бульон – 250 мл.
  • Масло – 50 гр.
  • Лук малка глава – 1/2 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Магданоз
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината масло с добавена една капка олио.
  2. Добавяме ориза и когато стане прозрачен, заливаме с една трета от горещия зеленчуков бульон.
  3. Изчакваме оризът да поеме бульона.
  4. Овкусяваме със сол, черен пипер и добавяме останалия бульон. Варим на тих огън докато оризът поеме 2/3 от течността / може да го направим и във фурната/.
  5. Изключваме котлона, слагаме ситно нарязания магданоз, останалото масло, разбъркваме и похлупваме оризът да абсорбира и останалата течност.
  6. Сервираме като гарнитура към различни ястия.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment