
Винен кебап
Необходими продукти за 4 порции:
- Телешки или свински шол – 600 гр.
- Лук голяма глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Брашно – 25 гр.
- Домати консерва – 250 гр.
- Зеленчуков бульон – 150 мл.
- Червено вино – 150 мл.
- Олио
- Сол
- Черен пипер зърна
- Дафинов лист – 2 бр.
- Мащерка
- Захар
- Ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Почистваме месото и го нарязваме на кубчета.
- Лукът и чесъна нарязваме на ситно, а моркова настъргваме.
- В загрято олио запечатваме месото. Добавяме лука, чесъна и брашното, и пържим докато брашното стане златисто.
- Слагаме виното, доматите, зеленчуковия бульон и разбъркваме добре, за да не се получат бучки от брашното.
- Овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и щипка захар.
- Задушаваме на тих огън до готовност на месото.
- Сервираме с топка ориз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!