ястия с месо

Винен кебап

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Телешки или свински шол – 600 гр.
  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Брашно – 25 гр.
  • Домати консерва – 250 гр.
  • Зеленчуков бульон – 150 мл.
  • Червено вино – 150 мл.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер зърна
  • Дафинов лист – 2 бр.
  • Мащерка
  • Захар
  • Ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме месото и го нарязваме на кубчета.
  2. Лукът и чесъна нарязваме на ситно, а моркова настъргваме.
  3. В загрято олио запечатваме месото. Добавяме лука, чесъна и брашното, и пържим докато брашното стане златисто.
  4. Слагаме виното, доматите, зеленчуковия бульон и разбъркваме добре, за да не се получат бучки от брашното.
  5. Овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и щипка захар.
  6. Задушаваме на тих огън до готовност на месото.
  7. Сервираме с топка ориз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment