яйчено гнездо върху канапе от картофено пюре
ястия с месо

Яйчено гнездо върху канапе от картофено пюре

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Картофи – 1 кг.
  • Масло- 40 гр.
  • Готварска сметана – около 100 мл.
  • Магданоз – няколко стръка
  • Кренвирши – 6 бр.
  • Яйца – 6 бр.
  • Пушено топено сирене и/или кашкавал за настъргване

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. След като се сварят се добавят сол, пипер и маслото и се намачкват на пюре.
  2. Готовото картофено пюре се разстила в правоъгълна тава и се изравнява. С дръжката на лъжица се оформят улеи, както се вижда на снимката.

3. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към готварската сметана.Отново се добавят сол и пипер на вкус. Сместа се излива в улеите.

4. Настъргва се сиренето и/или кашкавала и се поръсва на всеки квадрат.

5. Кренвиршите се нарязват до средата върху подложка, така че да можете да ги завиете на кръг. Прикрепват се с клечка за зъби. Кренвиршите се слагат върху настърганите сирена.

6. Във всяко гнездо се счува по едно яйце.

7. Ястието се пече на горен реотан с вентилатор за около 20 минути според личния вкус.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment