Яйчено гнездо върху канапе от картофено пюре
Необходими продукти:
- Картофи – 1 кг.
- Масло- 40 гр.
- Готварска сметана – около 100 мл.
- Магданоз – няколко стръка
- Кренвирши – 6 бр.
- Яйца – 6 бр.
- Пушено топено сирене и/или кашкавал за настъргване
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. След като се сварят се добавят сол, пипер и маслото и се намачкват на пюре.
- Готовото картофено пюре се разстила в правоъгълна тава и се изравнява. С дръжката на лъжица се оформят улеи, както се вижда на снимката.
3. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към готварската сметана.Отново се добавят сол и пипер на вкус. Сместа се излива в улеите.
4. Настъргва се сиренето и/или кашкавала и се поръсва на всеки квадрат.
5. Кренвиршите се нарязват до средата върху подложка, така че да можете да ги завиете на кръг. Прикрепват се с клечка за зъби. Кренвиршите се слагат върху настърганите сирена.
6. Във всяко гнездо се счува по едно яйце.
7. Ястието се пече на горен реотан с вентилатор за около 20 минути според личния вкус.
Нека Ви е ДРЪНЧ!