ястия с месо

Свински пържоли с гъби и топено сирене

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Свински пържоли – 6 бр. малки
  • Гъби печурки – 200 гр
  • Пушено топено сирене – 200 гр
  • Готварска сметана – 20 гр.
  • Майонеза – 40 гр.

За маринатата:

  • Соев сос
  • Горчица
  • Олио
  • Сол
  • Къри
  • Червен пипер
  • Кориандър
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Пържолите се нарязват и начукват, след което с мариноват, най-добре от предната вечер.
  2. Гъбите се измиват, нарязват и запържват в тиган с маслото, като се добавя сол и черен пипер.
  3. Взема се йенски съд и ястието се подрежда. Най-отдолу се слага един ред гъби, след което пържолите. Пържолите се намазват с майонеза. Отгоре се наръсват с настърганото пушено топено сирене. Подрежда се още един ред или докато не Ви останат повече продукти.

4. Най-отгоре се сипва малко от готварската сметана. В съда се доливат около 40 мл вода.

5. Пече се на горен и долен реотан на 180 градуса за около 90 мин. Преди готовост се маха капака, за да може ястието да се запече.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Радка Георгиева

    По-вкусни са отколкото изглеждат! Трябва да пробвате!

Leave A Comment