
Свински пържоли с гъби и топено сирене
Необходими продукти:
- Свински пържоли – 6 бр. малки
- Гъби печурки – 200 гр
- Пушено топено сирене – 200 гр
- Готварска сметана – 20 гр.
- Майонеза – 40 гр.
За маринатата:
- Соев сос
- Горчица
- Олио
- Сол
- Къри
- Червен пипер
- Кориандър
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Пържолите се нарязват и начукват, след което с мариноват, най-добре от предната вечер.
- Гъбите се измиват, нарязват и запържват в тиган с маслото, като се добавя сол и черен пипер.
- Взема се йенски съд и ястието се подрежда. Най-отдолу се слага един ред гъби, след което пържолите. Пържолите се намазват с майонеза. Отгоре се наръсват с настърганото пушено топено сирене. Подрежда се още един ред или докато не Ви останат повече продукти.
4. Най-отгоре се сипва малко от готварската сметана. В съда се доливат около 40 мл вода.
5. Пече се на горен и долен реотан на 180 градуса за около 90 мин. Преди готовост се маха капака, за да може ястието да се запече.

Нека Ви е ДРЪНЧ!
Радка Георгиева
По-вкусни са отколкото изглеждат! Трябва да пробвате!