Свежа солена торта
Необходими продукти:
- Картофи – 2 бр.
- Моркови – 4 бр.
- Пилешки бутчета – 2 бр.
- Яйца – 5 бр.
- Пушено топено сирене – около 100 гр.
- Кисело мляко – 200 гр.
- Майонеза – 300 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Лимон – 1 бр.
- Сол
- Черен пипер
- Копър
Начин на приготвяне:
- Първоначално се подготвят продуктите. Картофите, морковите и яйцата се сваряват и настъргват. Пушеното сирене се настъргва и се смесва с яйцата. Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, като месото се накъсва на парченца. Към морковите и картофите се добавя лимонов сок, сол и пипер на вкус.
- Подготвя се чесновия сос – смесват се майонезата, киселото мляко и скълцания чесън, сол и пипер. Сосът може да се направи и само с майонеза, но става по-калоричен.
- Краставиците се обелват и с белачката се правят тънки ленти, които се подреждат в кръг по периферията на кръгла чиния.
4. В средата се поставя обърната чаша за вино, както е показано на снимките. Около гърлото на чашата се слага първия ред от настъргани картофи и отгоре се намазва с майонезения сос.
5. Вторият ред е от настърганите моркови и отново се намазва с майонезения сос.
6. Третият ред е от свареното пиле отново се намазва.
7. Последният ред е от настърганите яйца, смесени с настърганото сирене и отново се намазва. След което, чашата се изважда.
9. Краставиците се завиват към вътрешността.
10. Ястието се сервира охладено.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Dena Klish
You’ve provided useful knowledge that will certainly help me in my endeavors.