Свежа солена торта
Студени предястия

Свежа солена торта

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Картофи – 2 бр.
  • Моркови – 4 бр.
  • Пилешки бутчета – 2 бр.
  • Яйца – 5 бр.
  • Пушено топено сирене – около 100 гр.
  • Кисело мляко – 200 гр.
  • Майонеза – 300 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Лимон – 1 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър

Начин на приготвяне:

  1. Първоначално се подготвят продуктите. Картофите, морковите и яйцата се сваряват и настъргват. Пушеното сирене се настъргва и се смесва с яйцата. Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, като месото се накъсва на парченца. Към морковите и картофите се добавя лимонов сок, сол и пипер на вкус.
  2. Подготвя се чесновия сос – смесват се майонезата, киселото мляко и скълцания чесън, сол и пипер. Сосът може да се направи и само с майонеза, но става по-калоричен.
  3. Краставиците се обелват и с белачката се правят тънки ленти, които се подреждат в кръг по периферията на кръгла чиния.

4. В средата се поставя обърната чаша за вино, както е показано на снимките. Около гърлото на чашата се слага първия ред от настъргани картофи и отгоре се намазва с майонезения сос.

5. Вторият ред е от настърганите моркови и отново се намазва с майонезения сос.

6. Третият ред е от свареното пиле отново се намазва.

7. Последният ред е от настърганите яйца, смесени с настърганото сирене и отново се намазва. След което, чашата се изважда.

9. Краставиците се завиват към вътрешността.

10. Ястието се сервира охладено.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Dena Klish

    You’ve provided useful knowledge that will certainly help me in my endeavors.

Leave A Comment