Паста Патафри
Сосове

Сос “Тартар”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 500 гр. сос:

  • Майонеза – 375 гр.
  • Кисели краставички – 50 гр.
  • Лук почистен- 25 гр.
  • Белтък от твърдо сварено яйце – 1 бр.
  • Горчица – 12 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимонов сок или оцет
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Лукът бланшираме във вряла вода и след това намачкваме или пасираме на каша.
  2. Краставичките, белтъка и магданоза нарязваме на ситно.
  3. Смесваме майонезата с лука, горчицата, нарязаните краставички, белтък, магданоз и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол, черен пипер и киселина.

Сервира се към риба, печени меса, варени или пържени зеленчуци, варени или забулени яйца. Използва се и като дресинг за салати.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment