Сос “Тартар”
Необходими продукти за 500 гр. сос:
- Майонеза – 375 гр.
- Кисели краставички – 50 гр.
- Лук почистен- 25 гр.
- Белтък от твърдо сварено яйце – 1 бр.
- Горчица – 12 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Лимонов сок или оцет
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Лукът бланшираме във вряла вода и след това намачкваме или пасираме на каша.
- Краставичките, белтъка и магданоза нарязваме на ситно.
- Смесваме майонезата с лука, горчицата, нарязаните краставички, белтък, магданоз и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол, черен пипер и киселина.
Сервира се към риба, печени меса, варени или пържени зеленчуци, варени или забулени яйца. Използва се и като дресинг за салати.
Нека Ви е ДРЪНЧ!