Ястия без месо

Грахова яхния

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Грах от консерва – 500 гр.
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Морков голям – 1 бр.
  • Доматен сок – 250 мл.
  • Червен пипер – 1 ч.л.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 750 мл.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Джоджен сух
  • Копър по желание

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно лука, моркова настъргваме, а чесъна пресоваме.
  2. В загрятото олио поставяме лука и моркова и задушаваме.
  3. Когато лука омекне, добавяме чесъна, червения пипер, доматите, граха и зеленчуковия бульон.
  4. Варим на тих огън около 30 минути.
  5. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и сух джоджен.
  6. Готовата чхния сервираме поръсена със ситно нарязан копър.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment