Салата ДИНЯ
Салати

Салата “Диня”

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Сварено пилешко месо около 200 гр.
  • Домати – 3 бр.
  • Краствици – 2 бр.
  • Кашкавал или сирене
  • Маслини
  • Майонеза

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка е подготовката на продуктите – пилешкото месо се сварява и се нарязва на малки парчена. Доматите се нарязват на кубчета. Краставиците се настъргват на едрото ренде. Кашкавалът или сиренето, или и двете се настъргват. Маслините се почистват от костилките и се нарязват на кръгчета.
  2. В купа се смесват пилешкото месо, маслините и майонезата и се разбъркват.
  3. Подреждането на салата се прави по следния начин. Сместа с пилешкото се поставя в чинията под формата на полукръг. Над сместа от вътрешната страна се поставят нарязаните на кубчета домати. Зад тях се поставя настърганото сирене или кашкавал. Външният слой или “кората на динята” представлява настърганите краставици. Над слоя с домати се поставят няколко парчета преполовени маслини, за да приличат на динените семки.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment