Студени предястия

Кьопоолу

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Патладжан – 500 гр.
  • Печена капия – 300 гр.
  • Майонеза – 125 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Киселина
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Изпичаме и обелваме патладжаните.
  2. Накълцваме на ситно патладжана и печената капия, и поставяме в гевгир да се изцедят хубаво.
  3. Овкусяваме изцедените зеленчуци със сол, черен пипер, оцет или лимонов сок, пресования чесън и ситно нарязания магданоз.

4. Добавяме майонезата, объркваме добре и прибираме в хладилник.

5. Сервираме добре охладено.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment