Крепнет “А ла Рен”
Необходими продукти за 8 броя:
- Яйца – 2 бр.
- Прясно мляко – 200 мл.
- Вода – 200 мл.
- Брашно – 200 гр.
- Олио – 2 с.л.
- Щипка сол
- Брашно – 25 гр.
- Масло – 25 гр.
- Прясно мляко – 250 мл.
- Сол
- Захар – щипка
- Бял пипер, може и черен
За плънката:
- Пилешко месо – 400 гр.
- Кисели краставички – 150 гр.
- Кашкавал – 150 гр.
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Сваряваме пилешкото месо и го накъсваме на малки парченца. Киселите краставички нарязваме на ситно или настъргваме на ренде “Мандолина”
- Приготвяме си соса “Бешамел” и оставяме да изстине.
- От изброените продукти изпичаме осем палачинки.
- Смесваме пилешкото, киселите краставички, соса “Бешамел” и ситно нарязания магданоз. Опитваме и ако има нужда доовкусяваме със сол и черен пипер.
- Започваме сглабянето на крепнетите. Върху всяка палачинка слагаме от сместа с пилешко и завиваме като голяма сарма.
6. Завитите крепнети редим в намазнена тава и поръсваме с настърган кашкавал.
7. Поставяме във фурната до разтапяне и запичане на кашкавала.
Нека Ви е ДРЪНЧ!