Топли предястия

Крепнет “А ла Рен”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 8 броя:

За палачинките:

  • Яйца – 2 бр.
  • Прясно мляко – 200 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Брашно – 200 гр.
  • Олио – 2 с.л.
  • Щипка сол

За сос “Бешамел”:

  • Брашно – 25 гр.
  • Масло – 25 гр.
  • Прясно мляко – 250 мл.
  • Сол
  • Захар – щипка
  • Бял пипер, може и черен

За плънката:

  • Пилешко месо – 400 гр.
  • Кисели краставички – 150 гр.
  • Кашкавал – 150 гр.
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сваряваме пилешкото месо и го накъсваме на малки парченца. Киселите краставички нарязваме на ситно или настъргваме на ренде “Мандолина”
  2. Приготвяме си соса “Бешамел” и оставяме да изстине.
  3. От изброените продукти изпичаме осем палачинки.
  4. Смесваме пилешкото, киселите краставички, соса “Бешамел” и ситно нарязания магданоз. Опитваме и ако има нужда доовкусяваме със сол и черен пипер.
  5. Започваме сглабянето на крепнетите. Върху всяка палачинка слагаме от сместа с пилешко и завиваме като голяма сарма.

6. Завитите крепнети редим в намазнена тава и поръсваме с настърган кашкавал.

7. Поставяме във фурната до разтапяне и запичане на кашкавала.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment