Супи

Супа от лапад

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Лапад – 300 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Фиде – 50 гр.
  • Доматен сок – 250 мл.
  • Зеленчуков бульон – 1 л.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър
  • Магданоз
  • Яйце и кисело мляко за студена застройка

Начин на приготвяне:

  1. Запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков.
  2. Добаваме чесъна, доматите и зеленчуковия бульон.
  3. Варим до омекване на зеленчуците.
  4. Когато зеленчуците са сварени, слагаме нарязаният лапад и фидето. Овкусяваме със сол и черен пипер, похлупваме и варим до готовност на фидето.
  5. Застройваме супата и добавяме ситно нарязан копър и магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment