
Талятели с гъби
Необходими продукти за 2 порции:
- Домашни талятели – около 150-160 гр.
- Лук малка глава – 1/2 бр.
- Гъби пресни – 250 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Заквасена или готварска сметана – 200 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Риган
- Зехтин
Начин на приготване:
Първо приготвяме соса
- Лука и чесъна нарязваме на ситно, гъбите на резени.

2. В дълбок тиган загряваме зехтин и добаваме лука и гъбите. Пържим докато гъбите станат златисти.

3. Когато гъбите са готови добавяме чесъна и сметаната. Овкусяваме с подправките и готвим 5-6 минути.
4. Докато приготваме соса, поставяме в тенджера вода с малко сол и когато заври, слагаме домашните талятели. Варим не повече от 2-3 минути. Трябва да останат алденте, защото после в соса продължават да се готвят.
5. Когато сосът ни е готов прехвърляме талятелите в него и разбъркваме. Ако е много гъсто добавяме от водата в която са вряли талятелите.

6. Сервираме топли, с добро вино. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!