Ястия без месо

Талятели с гъби

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Домашни талятели – около 150-160 гр.
  • Лук малка глава – 1/2 бр.
  • Гъби пресни – 250 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Заквасена или готварска сметана – 200 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Риган
  • Зехтин

Начин на приготване:

Първо приготвяме соса

  1. Лука и чесъна нарязваме на ситно, гъбите на резени.

2. В дълбок тиган загряваме зехтин и добаваме лука и гъбите. Пържим докато гъбите станат златисти.

3. Когато гъбите са готови добавяме чесъна и сметаната. Овкусяваме с подправките и готвим 5-6 минути.

4. Докато приготваме соса, поставяме в тенджера вода с малко сол и когато заври, слагаме домашните талятели. Варим не повече от 2-3 минути. Трябва да останат алденте, защото после в соса продължават да се готвят.

5. Когато сосът ни е готов прехвърляме талятелите в него и разбъркваме. Ако е много гъсто добавяме от водата в която са вряли талятелите.

6. Сервираме топли, с добро вино. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment