Супи

Крем супа от тиква и червена леща

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Тиква почистена – 500 гр.
  • Червена леща – 100 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 750 мл.
  • Олио
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Салвия по желание

За застройката:

  • Яйце – 1 бр
  • Заквасена сметана – 200 гр.
  • Киселина – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Продуктите почистваме и нарязваме на едри форми.

2. Поставяме всички продукти в тенджера, добавяме олио, сол, мащерка, салвия, заливаме със зеленчуковия бульон и ако е необходимо добавяме вода / продуктите трябва да са покрити/.

3. Поставяме на котлона и варим около 30 – 35 минути след завиране.

4. Пасираме горещата супа, добавяме малко кубче масло, черен пипер и правим студена застройка, като заменяме киселото мляко със заквасена сметана.

Ако супата е много гъста след пасиране, добаваме малко вода и връщаме на котлона да заври, преди да застроим. Ако е рядка преди застройката я доваряваме на котлона.

5. Сервираме със запечени на тиган тиквени семки и крутони.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment