ястия с месо

Лаврак в “Балък тиган”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Лаврак 400 гр. – 2 бр.
  • Див лук – 10 стръка или зелен лук – 2 стръка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимонов сок
  • Олио
  • Царевично брашно

Начин на приготвяне:

  1. Почистения лаврак без глава, отваряме като пеперуда и махаме гръбначната кост. Поръсваме със сол, черен пипер, лимонов сок и ситно нарязания лук.

2. Затваряме рибата и натриваме от двете страни със сол и царевично брашно.

3. В по-малката част на балък тигана / това е двоен тиган, използва се много в Турция/, загряваме много малко олио. Поставяме рибата както е затворена и похлупваме с по-голямата част на тигана.

4. Печем на умерен огън, докато долната част стане златиста. Обръщаме тигана както е затворен и печем и другата страна до готовност. Термичната обработката на ястията в този тип тиган е между печене и пържене, ще получим хрупкава и сочна риба.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment