Телешки конци с ориз
Необходими продукти за 4 порции:
- Телешко рагу – 2000 гр.
- Ориз – 250 гр.
- Светъл бульон – 250 мл.
- Вода гореща – 500 мл.
- Лук средна глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Олио или зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- В херметическа тенджера си приготвяме от рагуто светъл бульон. Тъй като по рагуто има месо, обезкостяваме и получаваме телешко месо на конци, което ще използваме за ориза.
- Нарязваме на ситно лука, моркова настъргваме и задушаваме в загрята мазнина.
- Когато зеленчуците омекнат, добавяме ориза и обработваме до прозрачност.
- Заливаме с горещия светъл бульон, разбъркваме и изчакваме оризът да го поеме.
- Прехвърляме ориза в тава, добавяме телешкото на конци, водата, овкусяваме със сол и черен пипер.
- Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса за около 30 минути или докато ориза поеме 2/3 от течността. Когато това се случи, добавяме ситно нарязан магданоз, изключваме фурната и оставяме ястието да почива на топло.
- Сервираме поръсено с пресен магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!