ястия с месо

Телешки конци с ориз

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Телешко рагу – 2000 гр.
  • Ориз – 250 гр.
  • Светъл бульон – 250 мл.
  • Вода гореща – 500 мл.
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Олио или зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. В херметическа тенджера си приготвяме от рагуто светъл бульон. Тъй като по рагуто има месо, обезкостяваме и получаваме телешко месо на конци, което ще използваме за ориза.
  2. Нарязваме на ситно лука, моркова настъргваме и задушаваме в загрята мазнина.
  3. Когато зеленчуците омекнат, добавяме ориза и обработваме до прозрачност.
  4. Заливаме с горещия светъл бульон, разбъркваме и изчакваме оризът да го поеме.
  5. Прехвърляме ориза в тава, добавяме телешкото на конци, водата, овкусяваме със сол и черен пипер.
  6. Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса за около 30 минути или докато ориза поеме 2/3 от течността. Когато това се случи, добавяме ситно нарязан магданоз, изключваме фурната и оставяме ястието да почива на топло.
  7. Сервираме поръсено с пресен магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment