Пица “Маргарита”
Необходими продукти:
Няма да давам количества, всеки си преценява. 🙂
- Тесто за пица
- Доматено пюре
- Моцарела
- Кашкавал
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Босилек пресен или сух
Начин на приготвяне:
- Доматеното пюре овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и зехтин.
- Кашкавала настъргваме, а моцарелата накъсваме или нарязваме.
- Включваме фурната да загрява на 275 градуса, на горен и долен реотан.
- От тестото разточваме тънка кора с диаметър малко по-голям от тавичката, в която ще печем. При разточването си помагайте като наръсвате с царевично брашно, така пицата става по- хрупкава.
5. Омазняваме добре тавичката и я поставяме на включен котлон. Поставяме пицата в тавичката, Намазваме обилно с доматеното пюре, отгоре поставяме кашкавала, върху него моцарелата и поръсваме със захтин и босилек. Докато гарнираме пицата, тя се запича на котлона от долната страна. Внимаваме да не я прегорим.
6. Слагаме пицата в загрятата фурна, без да променяме температурата и печем за около 5 минути или докато се запече отгоре.
Нека Ви е ДРЪНЧ!