Тестени

Пица “Маргарита”

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

Няма да давам количества, всеки си преценява. 🙂

  • Тесто за пица
  • Доматено пюре
  • Моцарела
  • Кашкавал
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Босилек пресен или сух

Начин на приготвяне:

  1. Доматеното пюре овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и зехтин.
  2. Кашкавала настъргваме, а моцарелата накъсваме или нарязваме.
  3. Включваме фурната да загрява на 275 градуса, на горен и долен реотан.
  4. От тестото разточваме тънка кора с диаметър малко по-голям от тавичката, в която ще печем. При разточването си помагайте като наръсвате с царевично брашно, така пицата става по- хрупкава.

5. Омазняваме добре тавичката и я поставяме на включен котлон. Поставяме пицата в тавичката, Намазваме обилно с доматеното пюре, отгоре поставяме кашкавала, върху него моцарелата и поръсваме със захтин и босилек. Докато гарнираме пицата, тя се запича на котлона от долната страна. Внимаваме да не я прегорим.

6. Слагаме пицата в загрятата фурна, без да променяме температурата и печем за около 5 минути или докато се запече отгоре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment