Пухкави палачинки
Необходими продукти за 4 порции:
- Яйца – 2 бр.
- Кисело мляко – 400 гр.
- Брашно – 100 гр.
- Олио – 2 с.л.
- Сода бикарбонат – 1 ч.л.
- Сол – 1 щипка
- Масло за намазване
Начин на приготвяне:
- В купа поставяме двете яйца, олиото, щипка сол, киселото мляко в което сме загасили с малко киселина содата и разбиваме добре.
- При непрекъснато разбиване, започваме да добавяме брашното на порции. Трябва да достигнем гъстота между боза и кексово тесто. Сместа може да не поеме цялото брашно, защото киселите млека са с различна гъстота.
3. Загряваме палачинков тиган на котлона. Аз имам тиган с диаметър 12 см., който е много удобен за малки палачинки, но ако нямате такъв използвайте какъвто имате, като Вие определяте диаметъра на палачинката.
4. Сипваме от сместа в тигана оформяйки по-дебела палачинка и печем на умерен огън, като от време на време повдигаме с шпатула, за да проверим степента на изпичане. Когато палачинката е изпечена отдолу, обръщаме с шпатулата и допичаме от другата страна.
5. Готовите палачинки вадим в чиния и мажем с масло.
6. Сервираме с каквото ни е най-вкусно. 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!