Тестени

Пухкави палачинки

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Яйца – 2 бр.
  • Кисело мляко – 400 гр.
  • Брашно – 100 гр.
  • Олио – 2 с.л.
  • Сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • Сол – 1 щипка
  • Масло за намазване

Начин на приготвяне:

  1. В купа поставяме двете яйца, олиото, щипка сол, киселото мляко в което сме загасили с малко киселина содата и разбиваме добре.
  2. При непрекъснато разбиване, започваме да добавяме брашното на порции. Трябва да достигнем гъстота между боза и кексово тесто. Сместа може да не поеме цялото брашно, защото киселите млека са с различна гъстота.

3. Загряваме палачинков тиган на котлона. Аз имам тиган с диаметър 12 см., който е много удобен за малки палачинки, но ако нямате такъв използвайте какъвто имате, като Вие определяте диаметъра на палачинката.

4. Сипваме от сместа в тигана оформяйки по-дебела палачинка и печем на умерен огън, като от време на време повдигаме с шпатула, за да проверим степента на изпичане. Когато палачинката е изпечена отдолу, обръщаме с шпатулата и допичаме от другата страна.

5. Готовите палачинки вадим в чиния и мажем с масло.

6. Сервираме с каквото ни е най-вкусно. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment