Тънкости

Тъмен бульон

Антоанета Иванова

Получава се чрез печене на кости със зеленчуци.

Начин на приготвяне:

  1. Насичаме костите, нарязваме на едро зеленчуци / използваме каквито имаме /.
  2. В тава поставяме костите и зеленчуците, и поливаме с малко олио.
  3. Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса, докато костите получат блясък, а зеленчуците станат златисто кафяви.
  4. Прехвърляме костите и зеленчуците в тенджера, отстраняваме мазнината от тавата и деглазираме тавата / сипваме малко вода в горещата тава и остъргваме полепналото по нея/, което също отива в тенджерата.
  5. Заливаме продуктите със студена вода и варим на тих огън.
  6. Готовият бульон прецеждаме и съхраняваме в хладилник.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment