Тъмен бульон
Получава се чрез печене на кости със зеленчуци.
Начин на приготвяне:
- Насичаме костите, нарязваме на едро зеленчуци / използваме каквито имаме /.
- В тава поставяме костите и зеленчуците, и поливаме с малко олио.
- Печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса, докато костите получат блясък, а зеленчуците станат златисто кафяви.
- Прехвърляме костите и зеленчуците в тенджера, отстраняваме мазнината от тавата и деглазираме тавата / сипваме малко вода в горещата тава и остъргваме полепналото по нея/, което също отива в тенджерата.
- Заливаме продуктите със студена вода и варим на тих огън.
- Готовият бульон прецеждаме и съхраняваме в хладилник.
Нека Ви е ДРЪНЧ!