Гарнитури

Пюре от кестени

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Кестени – 500 гр.
  • Прясно мляко – 300 мл.
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Върхът на кестените срязваме на кръст, без да засягаме ядката.
  2. В тенджера поставяме кестените, заливаме с гореща вода и слагаме на котлона. Варим 30 минути.
  3. След изтичане на времето, махаме от котлона и оставяме за 20 минути, да спадне малко температурата, след което обелваме кестените. Трябва да ги белим докато са все още горещи.
  4. Обелените кестени слагаме в касерола и заливаме с прясното мляко. Варим докато кестените се сварят много добре.
  5. Изваждаме кестените и ги пасираме, като добавяме от горещото мляко, докато получим желаната гъстота.
  6. Добавяме масло, сол, черен пипер и объркваме добре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment