Салати

Салата броколи и карфиол

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 1 кг. салата:

  • Броколи накъсани на малки розички – 500 гр.
  • Карфиол накъсан на малки розички – 500 гр.
  • Майонеза – 250 гр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Сол
  • Оцет или лимонов сок
  • Черен пипер
  • Лимонтозу – 1/2 ч.л.
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

Накъсваме си броколите и карфиола.

  1. В голяма тенджера наливаме вода и добавяме лимонтозуто / то ще запази цвета на зеленчуците/. Слагаме на котлона.
  2. Когато водата заври на “ключ” добавяме зеленчуците.
  3. Изчакваме водата да заври отново и засичаме 5 минути. След изтичането на времето прехвърляме зеленчуците във гевгир да се отцедят, след което ги вадим в купа и овкусяваме със сол и киселина.

4. Оставяме да изстинат, след което добавяме черен пипер, чесън, ситно нарязан магданоз и майонезата. Объркваме добре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment