Салата броколи и карфиол
Необходими продукти за 1 кг. салата:
- Броколи накъсани на малки розички – 500 гр.
- Карфиол накъсан на малки розички – 500 гр.
- Майонеза – 250 гр.
- Чесън – 3 скилидки
- Сол
- Оцет или лимонов сок
- Черен пипер
- Лимонтозу – 1/2 ч.л.
- Магданоз
Начин на приготвяне:
Накъсваме си броколите и карфиола.
- В голяма тенджера наливаме вода и добавяме лимонтозуто / то ще запази цвета на зеленчуците/. Слагаме на котлона.
- Когато водата заври на “ключ” добавяме зеленчуците.
- Изчакваме водата да заври отново и засичаме 5 минути. След изтичането на времето прехвърляме зеленчуците във гевгир да се отцедят, след което ги вадим в купа и овкусяваме със сол и киселина.
4. Оставяме да изстинат, след което добавяме черен пипер, чесън, ситно нарязан магданоз и майонезата. Объркваме добре.
Нека Ви е ДРЪНЧ!