Тиквена крем супа
Необходими продукти за 6 порции:
- Тиква – 600 гр.
- Картоф – 300 гр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Олио
- Зеленчуков бульон – 500 мл.
- Вода – 500 мл.
- Масло
- Сол
- Черен пипер
- Индийско орехче – 1/2 ч.л.
- Канела – 1/2 ч.л.
- Сурови тиквени семки
- Крутони
- За застройката, варена или студена изберете от тук:
Начин на приготвяне:
- Обелваме картофа и тиквата, и ги нарязваме на по-ситни кубчета.
- Лукът и чесъна също нарязваме.
3. В тенджера поставяме нарязаните продукти. Добавяме олио, сол и заливаме със зеленчуковия бульон и водата.
4. Поставяме тенджерата на котлона и варим докато продуктите се сварят добре.
5. Изключваме котлона, добавяме бучка масло и пасираме супата до гладкост.
6. Овкусяваме със черен пипер, индийско орехче и канела, и застройваме супата.
7. Сервираме поръсена със запечени на тиган тиквени семки и крутони.
Нека Ви е ДРЪНЧ!