Супи

Тиквена крем супа

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме картофа и тиквата, и ги нарязваме на по-ситни кубчета.
  2. Лукът и чесъна също нарязваме.

3. В тенджера поставяме нарязаните продукти. Добавяме олио, сол и заливаме със зеленчуковия бульон и водата.

4. Поставяме тенджерата на котлона и варим докато продуктите се сварят добре.

5. Изключваме котлона, добавяме бучка масло и пасираме супата до гладкост.

6. Овкусяваме със черен пипер, индийско орехче и канела, и застройваме супата.

7. Сервираме поръсена със запечени на тиган тиквени семки и крутони.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment