Ястия без месо

Испанска Тортия

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Картофи – 750 гр.
  • Яйца L размер – 4 бр
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Олио или Зехтин – 250 мл.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Джоджен / това е българския привкус, няма го в оригиналната рецепта/

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме картофите на тънки малки пластини, а лука на тънки полумесеци.

2. В тиган загряваме мазнината и добавяме картофите. Пържим на умерен огън за около 20 минути, като разбъркваме от време на време.

3. Когато картофите са омекнали но не са станали златисти, добавяме лука и разбъркваме. Пържим до готовност на продуктите.

4. Изваждаме картофите и лука, овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен / той си е моя вариация, но така ми е по вкусно/ ,разбъркваме добре и поставяме в цедка, за да отцедим излишната мазнина.

5. В купа разбиваме яйцата с малко сол и добаваме изцедените картофи и лук.

6. В тиган загряваме 2 с.л. от мазнината в която сме пържили картофите. Изсипваме яйчената смес и пържим на умерен огън 4-5 минути, като повдигаме от време на време със шпатула, за да проверим дали е готова долната част.

7. Когато долната страна на тортията стане златиста, с помоща на чиния я обръщаме и връщаме в тигана, за още 4-5 минути. Готовата тортия трябва да е хрупкава отвън и мека вътре.

8. Вадим на поднос, нарязваме и сервираме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment