
Испанска Тортия
Необходими продукти за 4 порции:
- Картофи – 750 гр.
- Яйца L размер – 4 бр
- Лук средна глава – 1 бр.
- Олио или Зехтин – 250 мл.
- Сол
- Черен пипер
- Джоджен / това е българския привкус, няма го в оригиналната рецепта/
Начин на приготвяне:
- Нарязваме картофите на тънки малки пластини, а лука на тънки полумесеци.
2. В тиган загряваме мазнината и добавяме картофите. Пържим на умерен огън за около 20 минути, като разбъркваме от време на време.

3. Когато картофите са омекнали но не са станали златисти, добавяме лука и разбъркваме. Пържим до готовност на продуктите.
4. Изваждаме картофите и лука, овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен / той си е моя вариация, но така ми е по вкусно/ ,разбъркваме добре и поставяме в цедка, за да отцедим излишната мазнина.

5. В купа разбиваме яйцата с малко сол и добаваме изцедените картофи и лук.

6. В тиган загряваме 2 с.л. от мазнината в която сме пържили картофите. Изсипваме яйчената смес и пържим на умерен огън 4-5 минути, като повдигаме от време на време със шпатула, за да проверим дали е готова долната част.

7. Когато долната страна на тортията стане златиста, с помоща на чиния я обръщаме и връщаме в тигана, за още 4-5 минути. Готовата тортия трябва да е хрупкава отвън и мека вътре.

8. Вадим на поднос, нарязваме и сервираме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!