Салата от пресен карфиол
Необходими продукти за 6 порции:
- Карфиол малка глава – 1 бр.
- Зелен лук – 1 връзка
- Копър – 1 връзка
- Оцет или лимонов сок – 3 с.л.
- Олио или зехтин – 6 с.л.
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Почистваме и измиваме прдуктите. Карфиола накъсваме на розички, а лука и копъра нарязваме на ситно.
- Поставяме продуктите в съд.
3. От киселината, мазнината, солта и черния пипер приготвяме сос Винегрет и заливаме с него салатата.
4. Похлупваме съда и прибираме в хладилник за няколко часа, като от време на време я разтръскваме или объркваме.
5. Сервираме с подходящ алкохол 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!
www.xmc.pl
Fascinating information! I cant believe Ive finally found the information Ive been searching for for so long. Thank you!