Салати

Салата от пресен карфиол

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Карфиол малка глава – 1 бр.
  • Зелен лук – 1 връзка
  • Копър – 1 връзка
  • Оцет или лимонов сок – 3 с.л.
  • Олио или зехтин – 6 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме прдуктите. Карфиола накъсваме на розички, а лука и копъра нарязваме на ситно.
  2. Поставяме продуктите в съд.

3. От киселината, мазнината, солта и черния пипер приготвяме сос Винегрет и заливаме с него салатата.

4. Похлупваме съда и прибираме в хладилник за няколко часа, като от време на време я разтръскваме или объркваме.

5. Сервираме с подходящ алкохол 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. www.xmc.pl

    Fascinating information! I cant believe Ive finally found the information Ive been searching for for so long. Thank you!

Leave A Comment