Ястия без месо

Ориз с тиквички

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Ориз – 1 ч.ч. /250 мл./
  • Тиквички – 600 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 1ч.ч.
  • Вода – 2 ч.ч.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър пресен

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно лука, моркова и чесъна, а тиквичките на кубчета.
  2. В тенджера загряваме олио и добавяме лука и моркова. Когато станат златисти, слагаме чесъна, тиквичките и ориза. Бъркаме докато ориза стане прозрачен.
  3. Наливаме горещия зеленчуков бульон, овкусяваме със сол.
  4. Когато оризът е абсорбирал половината от зеленчуковия бульон, доливаме 2 ч.ч. гореща вода и изчакваме да заври.
  5. Варим на тих огън около 30 мин. или докато ориза почти абсорбира течността.
  6. Изключваме котлона добавяме ситно нарязан копър и черен пипер, разбъркваме и похлупваме с капак.
  7. Сервираме ястието поръсено с копър.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment