Ориз с тиквички
Необходими продукти:
- Ориз – 1 ч.ч. /250 мл./
- Тиквички – 600 гр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Зеленчуков бульон – 1ч.ч.
- Вода – 2 ч.ч.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Копър пресен
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на ситно лука, моркова и чесъна, а тиквичките на кубчета.
- В тенджера загряваме олио и добавяме лука и моркова. Когато станат златисти, слагаме чесъна, тиквичките и ориза. Бъркаме докато ориза стане прозрачен.
- Наливаме горещия зеленчуков бульон, овкусяваме със сол.
- Когато оризът е абсорбирал половината от зеленчуковия бульон, доливаме 2 ч.ч. гореща вода и изчакваме да заври.
- Варим на тих огън около 30 мин. или докато ориза почти абсорбира течността.
- Изключваме котлона добавяме ситно нарязан копър и черен пипер, разбъркваме и похлупваме с капак.
- Сервираме ястието поръсено с копър.
Нека Ви е ДРЪНЧ!