Шарени пълнени филиики
Необходими продукти за 4 броя:
- Хляб – 4 правоъгълни филии
- Яйца – 2 броя
- Лук – 1/2 глава
- Чушка средна – 1 бр.
- Сирене – 100 гр.
- Сирене слайс или тънки парчета кашкавал – 4 бр.
- Магданоз
- Масло
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Изрязваме вътрешноста на филиите.
2. Нарязваме на ситно лука, чушката, магданоза, натрошаваме сиренето и си приготвяме слайсовете.
3. Разбиваме в купа яйцата овкусени със сол и черен пипер, отделяме в малък съд 4-5 с.л. и към по-голямото количество добаваме нарязаните зеленчуци. Разбъркваме добре.
4. В тиган на слаб огън загряваме бучка масло.
5. Поставяме две рамки от филиите и наливаме в тях от яйчената смес, до 2/3 от височината на рамките.
6. Вурху яйчената смес разпределяме половината сирене и покриваме с два слайса.
7. Потапяме мекото на хляба в отделените яйца и поставяме върху слайсовете, като леко притискаме със шпатула.
8. Продължаваме пърженето на слаб огън, докато филиите се изпържат от долната страна. Когато отдолу са готови, обръщаме и захлупваме с капак за около 1-2 минути до готовност.
9. Вадим на дъска, срязваме ги и сервираме със сос по желание.
Нека Ви е ДРЪНЧ!