Ястия без месо

Шарени пълнени филиики

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 броя:

  • Хляб – 4 правоъгълни филии
  • Яйца – 2 броя
  • Лук – 1/2 глава
  • Чушка средна – 1 бр.
  • Сирене – 100 гр.
  • Сирене слайс или тънки парчета кашкавал – 4 бр.
  • Магданоз
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Изрязваме вътрешноста на филиите.

2. Нарязваме на ситно лука, чушката, магданоза, натрошаваме сиренето и си приготвяме слайсовете.

3. Разбиваме в купа яйцата овкусени със сол и черен пипер, отделяме в малък съд 4-5 с.л. и към по-голямото количество добаваме нарязаните зеленчуци. Разбъркваме добре.

4. В тиган на слаб огън загряваме бучка масло.

5. Поставяме две рамки от филиите и наливаме в тях от яйчената смес, до 2/3 от височината на рамките.

6. Вурху яйчената смес разпределяме половината сирене и покриваме с два слайса.

7. Потапяме мекото на хляба в отделените яйца и поставяме върху слайсовете, като леко притискаме със шпатула.

8. Продължаваме пърженето на слаб огън, докато филиите се изпържат от долната страна. Когато отдолу са готови, обръщаме и захлупваме с капак за около 1-2 минути до готовност.

9. Вадим на дъска, срязваме ги и сервираме със сос по желание.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment