Салата от червено цвекло
Необходими продукти:
- Червено цвекло – 500-600 гр.
- Кисели краставички – 300 гр.
- Майонеза – 200 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Сол
- Лимонов сок или оцет
- Черен пипер
- Пресен копър
Начин на приготвяне:
- Измиваме червеното цвекло, сваряваме го и го обелваме. / може да се използва и готово сварено цвекло, има го на пазара/.
- Настъргваме цвеклото изтискваме добре и поставяме в гевгир. Съвета ми е да използвате ръкавици, защото цвеклото боядисва кожата на ръцете.
- Киселите краставички също настъргваме / аз използвам за тях ренде мандолина /, изстискваме и при цвеклото.
- Както са в гевгира объркваме с ръце продуктите, като ги доизстискваме.
- Прехвърляме в купа. Овкусяваме със сол, киселина, черен пипер, пресован чесън и ситно нарязан копър.
- Добавяме майонезата и объркваме добре.
7. Прибираме в хладилник да се охлади добре.
Нека Ви е ДРЪНЧ!