Салати

Салата от червено цвекло

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Червено цвекло – 500-600 гр.
  • Кисели краставички – 300 гр.
  • Майонеза – 200 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Лимонов сок или оцет
  • Черен пипер
  • Пресен копър

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме червеното цвекло, сваряваме го и го обелваме. / може да се използва и готово сварено цвекло, има го на пазара/.
  2. Настъргваме цвеклото изтискваме добре и поставяме в гевгир. Съвета ми е да използвате ръкавици, защото цвеклото боядисва кожата на ръцете.
  3. Киселите краставички също настъргваме / аз използвам за тях ренде мандолина /, изстискваме и при цвеклото.
  4. Както са в гевгира объркваме с ръце продуктите, като ги доизстискваме.
  5. Прехвърляме в купа. Овкусяваме със сол, киселина, черен пипер, пресован чесън и ситно нарязан копър.
  6. Добавяме майонезата и объркваме добре.

7. Прибираме в хладилник да се охлади добре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment